Για την πλοήγηση


Eurodiet: Δεν είναι μία απλή δίαιτα, είναι τρόπος ζωής

Η μέθοδος Eurodiet είναι μια μέθοδος απώλειας βάρους με ιατρική παρακολούθηση. Εφαρμόζεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Στην Ελλάδα εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία αποκλειστικά από γιατρούς σε ένα ευρύ φάσμα ασθενών υπέρβαρων, παχύσαρκων, διαβητικών, με μεταβολικό σύνδρομο και πολλά άλλα νοσήματα συνακόλουθα της παχυσαρκίας καθώς και από ανθρώπους με πλεονάζον σωματικό βάρος, που επιθυμούν βελτίωση της εμφάνισης και της υγείας τους.

Βασίζεται στα τελευταία επιστημονικά δεδομένα της βιβλιογραφίας και τις πρόσφατες οδηγίες της Αμερικάνικης Διαβητολογικής Εταιρείας σχετικά με τις δίαιτες μειωμένων υδατανθράκων. Συστήνεται σε πανεπιστημιακές κλινικές και διαβητολογικά κέντρα δημόσιων νοσοκομείων με άριστα αποτελέσματα στην απώλεια και διατήρηση των απωλεσθέντων κιλών.

Βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές:

Πλεονεκτήματα της μεθόδου:

Δεν υπάρχει η έννοια της “συντήρησης” αλλά της ’’διατροφικής παιδείας’’. Αυτός που ακολουθεί τη μέθοδο eurodiet μαθαίνει να τρώει σωστά και ισορροπημένα.

Κάθε προϊόν eurodiet γλυκό ή αλμυρό παρέχει τη διατροφική αξία μιας μερίδας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, σακχάρων βραδείας απορρόφησης, βιταμινών, μετάλλων, πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (ω-3 και ω-6) και φυτικών ινών. Αυτά συνδυάζονται με απλά γεύματα που παρασκευάζονται στο σπίτι ή και εκτός σπιτιού με στόχο τη διατροφική παιδεία και εκπαίδευση στη σωστή διατροφή.